A divattáska és a környezetvédelem

Az egyik barátnőm nagy környezet védő. Szerinte fontos, hogy megújuló energiát használjunk, mindig energiatakarékos izzót vesz, és szelektíven gyűjti a hulladékot. Ez persze mind szép és jó, de szerintem néha meg lehet engedni egy kis bűnözést. Úgy értem, hogy ha mondjuk fesztiválozol, iszol egy sört műanyag pohárból, és nincs lehetőséged külön gyűjteni, akkor szerintem nyugodtan kidobhatod a kommunálisba. Elvégre az olyan fajta erőltetett takarékosság, amiben már nem érzed jól magad, nem jó. Épp ezen beszélgettünk, amiről arról esett szó, hogy én szeretem a bőr táskákat. Ő ki nem állhatja őket.

divattáska

Aztán mutattam egy oldalt, a kedvenc webshopom oldalát, ahol nagyon jó minőségű bőr divattáskák voltak kaphatóak, és mindegyik olcsó, ám mégis igazi olasz bőrből készült. Amikor meglátta, szinte meg akarta venni az összeset!

  • De hát nem az volt, hogy te utálod a bőr táskákat?
  • Utálom, de ezek olyan jól néznek ki! Rendelek egyet!

Rendelt is. Nem aggódtam, ugyanis minden táskára volt pénz visszafizetési garancia, valamint ha nem tetszik neki, akkor a csomagcsere programmal még mindig kicserélhette volna egy nem bőrből készült darabra. Mert elvétve olyanok is voltak. Amilyen hamar megrendelte, olyan hamar meg is érkezett másnap. A futártól megkérdeztem, hogy hogy is működik pontosan ez a csomagcsere program arra az esetre ha a barátnőm mégis meggondolná magát, ő pedig készségesen elmagyarázta.

Azonban erre nem volt szükség, mert a barátnőm odáig volt a táskáért és megtartotta!

Bizony, néha mindenkinek kell egy kis bűnözés!