Megújuló energia földnek olyan, mint motorolaj a járműnek!

Földünk jajveszékelése hallható, látható, érezhető, hogy az emberiség egyre jobban kizsigereli. Az energia forrásainkat lassan feléljük, ami ma értéket képvisel, lehet holnap már nem, ezért muszáj lesz az alternatív energiahordozókhoz fordulnunk. A szél, a nap mind olyan tényező, ami adott és folyamatosan táplálkozhatunk belőle. Tisztán juthatunk mind ahhoz, amit eddig csak veszélyes hulladék létrejöttével vagy kemény szmog kíséretével kaptunk. Úgy kell gondoskodni a bolygónkról, mint ahogy a kedvelt dolgainkkal bánunk. Óvni kell, védeni, gondoskodni róla.

Az autógyártásban minden apró részletre ügyelnek, mert aki ekkora összeget fektet annak érdekében, hogy eljusson egyik helyről a másikra, az elvárja, hogy pénzéért a lehető legjobb minőséget kapja. Egyre több luxus lehetőséget építenek beléjük, hogy a vásárlónak még szimpatikusabb legyen az a modell, de ez a sok jó, megnöveli a fogyasztást, így még több energia szükséges a működéséhez. Napjainkba már úgy elszaporodtak ezek a fém jószágok, hogy a fenntartásuk gyorsabban szívja a bolygónk kőolaj készletét, mint új szülött borjú, az anyja tőgyét. Erre a tempóra volt felkészülve senki. Ha elfogy ez a fajta nyersanyagunk, nagy energiaforrástól esik el az emberiség és a felhasználását is szintén a földlakók sínylik meg. Az autók kipufogógáza nagy szerepet játszik, Földünk lassú halálában, pedig az egyik legjobb közlekedési eszközünk, amihez halandó hozzájuthat. Az ózonréteg elvékonyítása, kilyukasztása, számtalan természeti jelenséget vonz be, ami akár egy újabb jégkorszakhoz vagy állóvizein kiöntését okozhat és így az autók is feleslegessé válhatnak. A legjobb megoldás az lenne, ha új technológiával gyártott autókat tudnánk vezetni, bár ha az üzemanyag gyártás csődöt mondana, az egész világ megérezné és egy újabb globális pénz válság állna fenn. Törheti az ember a fejét, hogy melyik a jobb mód, hogy ember, ember farkásává váljon.

Ne szaladjuk azért annyira előre és legyünk borúlátók, még van pár generációnyi időnk, csak meg kell tanulni nem pazarolni és vigyázni a portékánkra! Kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy az autóik szervizét fél vállról vegyék, mert ha tönkre megy, majd vesznek egy újat. Az ilyen ember nem tudja mi az az érték vagy még eddig nem kellett neki megtapasztalnia. Aki foglalkozik, az autójával tudja, hogy a legfontosabb, amire oda kell figyelnie az a kocsi lelke, a motor. Ha nem kap megfelelő ápolást, tönkre megy, pedig ez ellen már nagyszerű motorolajokkal védekezhetünk! Senki sem szereti, hogy a hidegebb idő beálltával az autó el kezd rakoncátlankodni, mikor reggel munkába indulna vele. Az ilyen bosszantó hibák elkerülése végett kell megfelelően ápolni járművünket, vagy olyan házba költözni, ahol van garázs, mert egy garázs ápol és eltakar. Aki nem teheti ezt meg, annak maradnak az alternatív megoldások. Egy karbantartott autó meg fogja köszönni a gondoskodást, kisebb valószínűséggel hagyja cserben az utakon és az élettartama is megnő! Ha, hosszabb időre utazik el, és valaki más foglalkozik autójával, hívja fel a figyelmet, hogy mikor üresjáratban működik az autó, a motorolaj elegendő legyen, hogy az alkatrészek ne kopjanak úgy, hogy nincs is igazán használatba véve a gépjármű!

Egy szó, mint száz hálásak lehetünk az autóknak, hogy felgyorsítják, az életünket vagy épp megnyugtatják, csak tudatosan használjuk őket, hogy maradjon még a jövő nemzedékeinek is hol vezetniük!