A hideg téli napok, bütykölgetés motor alkatrész

Nem tudom, hogy hol milyen idő van ilyen tájt, de felénk igen csak hideg van. El sem tudom mondani, hogy mennyire várom már, hogy érezzem a nap melegét, és minden újra életre keljen. Tudom, erre még várni kell egy keveset. Te is várod már a tavaszt?

A hosszú téli napok

winter-1127201_640Nem tudom, hogy ki hogy van vele, én a legjobban azt nem szeretem a télben, hogy úgy érzem, folyton sötét van. Reggel amikor kelünk, akkor még nem kelt fel a nap, és amikor pedig jövünk haza, már lemenőben van, vagy esetleg le is ment. Tehát olyan, mintha folyton sötét lenne. Napközben sokat nem látok a fényekből, mert egy irodában dolgozom, aminek az ablaka nem kintre néz, így még inkább hiányzik a természetes napfény.

Azt mondjuk már észrevettem, hogy ha nem is sokkal, de picivel hamarabb világosodik, és a sötétedés sincs másként. Egyszer majd csak kijutunk ebből a sötétebb időszakból. Azért nyáron mennyivel jobb, mikor még este 8 órakor is világos van, és nyugodtan kint lehetünk.

A semmitevés időszaka

Néha úgy érzem, hogy hasztalan vagyok. Na azért nem mondom, hogy nincs mit csinálni, mert még ilyen hidegben is mindig akad tenni való. Amikor már kicsit kezd melegedni napközben az idő, ki szoktam menni, és valamit tevékenykedek, hiszen ha véletlenül nem dolgozom, levegő akkor is kell. Ha időm engedi, akkor szoktam előre behordani, és összerakni fát, hiszen vegyes tüzelésű kazánunk van. Vagy a fészerben szöszmötölök valamit…

A fiúk persze ha idejük engedi, akkor a garázsban vannak. Még szerencse, hogy anno az mellett döntöttünk, hogy oda is tegyünk radiátort, így legalább fűtve van az a helyiség is. Ez az időszak az ő számukra a bütykölgetés, szerelés időszaka, hogy jobbá tegyük a meglévő dolgokat. na persze nem arra gondolok, hogy megélezze a fűnyírónak a késeit, vagy mondjuk a kapát, ásót tegye rendbe, és használhatóvá.

A fiúk nagy szenvedélye a motorozás, amit ilyenkor nem nagyon tudnak űzni, viszont szerelni igen. Ilyenkor veszik meg a szükséges motor alkatrészt. Olyan még nem volt, hogy ne kelljen valamit csinálni rajta, nem is értem hogyan, de ez nem az én dolgom.

Már a tél fele eltelt így nincs sok hátra, remélem, hogy már hó sem fog esni, aztán majd csak vége lesz ennek a télnek is, és eljön a várva várt tavasz.