A klímaváltozás következményei szinte teljesen beláthatatlanok

Az elmúlt évtizedekben riasztó módon alakul át világunk, az ipar fejlődése és az esztelen fogyasztási láz, -ami társadalmunk katalizátora- végérvényesen megváltoztathatja Földünk sorsát. Számtalan jel utal a klímaváltozás beláthatatlannak tűnő következményeire, a világ mégis hallgat. Senki nem mer lépni, senki nem hajlandó rálépni a fékre, mert mindenki attól tart, hogy egy új gazdasági és energetikai politika túl nagy lemaradást jelentene a vetélytársakkal folytatott versengésben. Az a három gazdasági erőcentrum, (Kína, USA, Oroszország) képtelen tudomást venni a globalizáció legfontosabb negatív következményeiről. Hosszú évek tervezgetését követően úgy döntöttem, a magam szerény eszközeivel megpróbálom legalább a saját ökológiai lábnyomomat minimalizálni. A https://vizgazfutesszerelo24.hu szakembereinek segítségével otthonom teljes átalakítása mellett döntöttem. Már csak egy jó terv kell.

Segítség a bajban: https://vizgazfutesszerelo24.hu

Nagyon régóta érlelődik már bennem a gondolat, hogy otthonom a kor követelményeinek megfelelő módon átalakítsam. Az imént említett honlap valóságos kincsesbánya az otthonuk felújítását fontolgatók számára. A könnyen kezelhető felület még az olyan felhasználók számára is megkönnyíti a böngészést, akiknek nincs túl nagy gyakorlatuk az ilyesmiben. Én magam is ilyen vagyok. Ezért nagyon megörültem amikor pár kattintást követően megtaláltam azt a szolgáltatást, amire igazán nagy szükségem van. Otthonom teljes átalakítása a fürdőszoba felújításával kell, hogy kezdődjön, ennek megfelelően a WC csésze, valamint a WC tartály lecserélése mellett döntöttem. Olyan WC-tartályt szeretnék beszereltetni, ami sokkal hatékonyabban működik és spórolhatok a felhasznált vízmennyiséggel. Ez a korábbi tartállyal elképzelhetetlen lett volna. Kis lépésekkel egy környezettudatosabb élet felé.

Szintén a cég szakembereivel szeretném felújíttatni a otthonom vízhálózatát, ugyanis a rengeteg dugulás biztosan okkal történik. Én pedig nem szeretném literszámra használni a különböző vegyszereket a probléma kezelése érdekében. Végleges megoldást szeretnék találni.

Így el is jutottunk az egyik legkomolyabb átalakításhoz, szeretném lecseréltetni otthonom radiátorait, újabb az energia takarékosság szempontjából hasznosabb készülékekre. Ezen felújításokat természetesen nem egyszerre szeretném kivitelezni, ugyanis anyagi lehetőségeim végesek. Viszont az elhatározás megszületett, lépésről lépésre környezetbarát megoldásokkal alakítom át életem.

Korábban a szelektív hulladékgyűjtésen túl nem foglalkoztatott környezetünk védelme, azonban eljutottam abba az életszakaszba, amikor igen is felelősségteljesebben kell hozzá állnom környezetünk problémáihoz, mint korábban. Ezen gondolatmenet egyenesen vezetett a következő elgondoláshoz: a https://vizgazfutesszerelo24.hu szakembereinek segítségével fürdőszobám átalakításánál nem állhatok meg.

Rövid-, közép- és hosszútávú célok

Mindig is fontosnak tartottam, hogyha az ember nem ért valamihez, akkor igen is merjen segítséget kérni másoktól. A https://vizgazfutesszerelo24.hu szakemberei már a tervezés fázisától segítőkészek és motiváltak voltak. Ezen a ponton érdemes megjegyezni, ha valakinek SOS segítségre van szüksége, szintén érdemes hozzájuk fordulnia. Indokolt esetben, amikor a beavatkozás nem tűr halasztást, akár egy órán belül is a helyszínre érnek szakembereik és megkezdik a probléma elhárítását.

Rövid- és középtávú terveim nem kétségesek, csökkenteni szeretném ökológiai lábnyomom. Ezzel is hozzájárulva, hogy hosszútávon mindannyian egy sokkal jobb és élhetőbb társadalom tagjai lehessünk.