Az energiával együtt nem árt, ha mi is megújulunk.

Nem köztudott a dolog, de a nagyapám alkoholista volt. Ő sajnos nem tudott leszokni erről az addikcióról, de épp ezért amennyire tudom, igyekszem számon tartani a lehetőségeket, ha esetleg egy másik szerettemmel ilyen esne meg. Mivel az alkohol könnyebben elérhető drog, mint akármi más, ezért az embereknek könnyebb erre rászokni. Hosszútávon ennek is épp olyan káros hatása lehet, mint más drogoknak.

Az alkoholizmus kezelésére léteznek bentlakásos rehabilitációs intézetek, de ezek közül, a Felépülők Családi Felépülési Központ a legjobb. Ezt a véleményemet arra alapozom, hogy náluk családias körülmények között, maximum 6 fővel kezdheti meg a beteg a felépülést. Magában a bentlakásos rehabilitációs intézetben töltött idő 28 nap. Ez alatt az ott tartózkodók nagyon kellemes körülmények között kapnak szakszerű segítséget. A honlapjukon virtuálisan is körbe lehet menni a 4 szobás családi ház kialakítású rehabilitációs központban. A házban 2 kétágyas és 2 egy ágyas szoba található tágas nappalival és étkezővel, valamint a teraszra is kiülhet akár az összes bentlakó egyszerre.

A 28 napban egyéni és csoportos konzultációkat és programokat is szerveznek, valamint kültéri kirándulásokon is részt vehetnek. Úgy gondolom, a weboldalukon hagyott sok jó visszajelzés is mutatja ennek a programnak a sikerességét. Az külön elnyerte a tetszésemet, hogy megjelölték, milyen modell alapján (Minnesota-modell) dolgoznak együtt a függőkkel. Még apró betűkkel a tanulmányt is jelölték, ha valaki utána kívánna olvasni a dolognak.

Persze nem csak a bentlakásos rehabilitációs intézetük létezik, lehet menni hozzájuk (két helyszínen: Budapesten és Veszprémben) személyes, illetve családi konzultációra is. Ide úgy emlékszem heti rendszerességgel lehet járni, de jobb, ha telefonon megérdeklődi, akinek szüksége van rá.

Ha esetleg valakinek ennél is több bizonyítékra van szüksége a program hatásosságáról, véleményeket és interjút is olvashat/nézhet a weboldalukon. Biztos vagyok benne, hogy kielégítő választ kap majd a kérdéseire, kétségeire. Én biztos, nagyon szívesen ajánlanám olyan ismerősömnek, barátomnak, aki rászorulna. Persze a gyógyuláshoz vezető úton mindenkinek magának kell elindulnia, de egy ilyen biztonsági háló szerintem minden függőnek csak a javára válhat.

Ha esetleg magadra ismertél ebben a cikkben, kattints a linkre, és nézz körül náluk.