Miért jobb egy babakocsi, mint kettő

Az élet miden területén fontos a környezettudatosság. Nemcsak a megújuló energiaforrások kihasználásáról van szó, amik óvják a természetet, és nem merítik ki a kőolaj és földgáz készleteinket. Ezen kívül a nap- és vízenergia előnye, hogy nem mérgezik a földet és a tavakat, a talajvízzel nem szivároghatnak be mérgező anyagok a termőföldbe, és nem befolyásolják az élelmiszer minőségét. Ilyen szempontokat is figyelembe kell venni, amikor bio élelmiszereket veszünk, vagy átérünk zöld energiára. Az egyik legfontosabb megújuló energiát a nap szolgáltatja, ami fenntartható és költséghatékony is, ezért beszélek róla én is ilyen gyakran itt a blogon. Egy korábbi cikkben már külön is beszéltem a napelemekről.

De a környezettudatosság nemcsak a napelemek beszerzéséről szól, hanem környezettudatos vásárlói magatartásról is. Például ez azt jelenti, hogy nem veszünk fölösleges dolgokat, vagy amiből lehet, inkább kevesebbet veszünk, de azt jobban kihasználjuk. Mondok egy példát. A múlt hónapban kiderült, hogy ikreket várunk a férjemmel. A kezdeti sokk után persze örültünk, de mindez azzal is jár, hogy így nem egy, hanem két szett babaholmit kell beszereznünk pár hónap alatt. A ruhákkal persze nem lesz gond, hisz egy jó darabig még könnyedén tudjuk őket cserélgetni köztük. De ott vannak a bababútorok, mint az ágy, amiből így most szintén kettő kell. Vagy ott van a babakocsi, amit szintén előre be kell szereznünk és ki kell néznünk. A probléma az volt, hogy egy sima egyszemélyes babakocsi nem felel most meg nekünk. Egyedül is sétáltatnom kell az ikreket, és ehhez iker babakocsira van szükség. Külön-külön kocsival nem hiszem, hogy menne, csak ha a férjem is velünk jön. Itt jön be a képbe a környezettudatos életmód, hisz hiába nagyobb egy iker babakocsi, kevesebb nyersanyag és energia kell az előállításához, mint egy egyszemélyes babakocsihoz. Úgyhogy ezzel a döntéssel nemcsak kíméljük a környezetet, de sokkal praktikusabb is lesz a gyerekek sétáltatása. Úgyhogy sokáig kerestük a tökéletes kocsit, de iker modellből sokkal kevesebb van a piacon. Pedig tényleg nagyon sok oldalt megnéztünk, de sehol nem akadtunk olyanra, ami szépen néz ki, és olyan anyagokból is van, amik nem terhelik meg nagyon a környezetet. Végül találtunk egy oldalt, ahol rengeteg iker babakocsi van.  Itt nagyon szép modellek voltak, még pöttyöset is lehetett rendelni, úgyhogy persze én azt választottam. Még szettbe is lehet kérni a kocsi, amihez járt még egy táska is, amibe bele lehet tenni mindent, amire egy babának szüksége lehet a séta közben. A multi-funkciós kocsi autós babahordozói a vázhoz is könnyen rögzíthetőek. Öko-bőr borítású a tolókar, ami a környezett tudatos vásárlóknak fontos szempont lehet, és a magassága is állítható. Öt pontos biztonsági öv tartozik hozzá. Ráadásul a szett tartalmazza a két darab mózeskosarat, a két darab sport ülőrészt és a lét darab autós babahordozót. Valamit tartozik hozzá egy szintén pöttyös táska is, amibe minden holmink elfér, nem kell külön táskát vinni.

Először kicsit megijedtünk, be kell vallanom, amikor megtudtuk, hogy ikreink lesznek. De amióta sikerült beszereznünk egy ilyen szuper babakocsit, azóta mi is magabiztosabban vetjük bele magunkat a dologba.