Tudtad, hogy napkollektorra is lehet biztosítást kötni?

Számomra az egyik legfontosabb dolog már nagyon régóta a fenntarthatóság, amelyről rengeteget lehet hallani, és amely témán belül nagyon sok dologról lehet beszélgetni. Ide tartoznak természetesen a megújuló energiaforrások is, s nekem ez az egyik személyes kedvencem, nagy örömmel figyelem, ahogy egyre inkább teret hódítanak világszerte.

Néhány éve már én is napelemes rendszer segítségével oldom meg a házunk energiaellátását, amire nagyon büszke vagyok, hiszen a kialakítás költségessége miatt voltak kétségeim afelől, hogy valaha sikerülhet ezt az álmomat valóra váltani. Mindenesetre úgy tűnik, hogy nagyon jól működik, viszont bevallom, vannak félelmeim ezzel kapcsolatban, ezért néhány hónapja alaposan utánanéztem, hogy lehetséges-e napelemre biztosítást kötni, és ha igen, milyen opcióink vannak.

Hamarosan rátaláltam a pannonsafe.hu honlapjára, ahonnan tudomást szereztem arról, hogy van lehetőség lakásbiztosítás mellé bizonyos kiegészítő biztosításokat kötni, s ez a napelemre is kiterjedhet. Éppen jól jött nekem ez az információ, ugyanis már egy ideje gondolkozom azon is, hogy biztosítót és – vele együtt – lakásbiztosítást váltsak.

Ugyanakkor nagyon nehéz eligazodni az interneten elérhető ajánlatok és lakásbiztosítás vélemények között, mivel túl gyakran megesik, hogy egy bizonyos dologról teljesen ellentétes véleményeket találok a lakásbiztosítással kapcsolatban. Márpedig elérkezett egy pont a lakásbiztosítás ajánlatok közötti keresgélésem során, amikor úgy éreztem, szükséges véleményeket olvasnom a lakásbiztosításokról azért, hogy megkönnyítsék a választást. Végül csak még jobban összezavarodtam a fent említett okból kifolyólag.

A Pannonsafe oldala mindezzel együtt végre nagyon sok dologra rávilágított, mert rengeteg hasznos információt találtam ott a lakásbiztosításokkal kapcsolatban, és amikor megláttam, hogy napelemre, napkollektorra is kiterjedhet a biztosítás, már tudtam, hogy az ő segítségüket fogom kérni az új lakásbiztosítás megkötésére.

Ráadásul egy nagyon kedvező ajánlatot kínálnak, miszerint ha az online kalkulátoruk segítségével kötöm meg az új biztosítást, akkor a korábbi szerződés felmondásával járó teendőket elintézik helyettem. Ez egyébként is hamarosan megvalósulhat, mivel pár hónapon belül esedékes az előző szerződésemre vonatkozó biztosítási évforduló.

A korábban említett kiegészítő biztosítás egyébként számos dologra kiterjedhet még a napelemen kívül. Ilyen például a gépjárműre vagy kisállatra vonatkozó kiegészítés, de ide tartozik a kiterjesztett garancia vagy a vállalkozási biztosítás is. Ugyanígy elérhető kiegészítő biztosítás tűz nélküli füst és koromszennyezési, vandalizmus vagy graffiti által keletkezett károk, esetleg kívülről történt beázás vagy nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károk esetén. Mindezeken felül abban az esetben is téríthet a biztosító, ha egy esetleges csőtörés következtében elfolyt víz okán, vagy a kerti bútorokban, napkollektorban károk keletkeztek. A Pannonsafe honlapja említi továbbá a besurranással vagy jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetére vonatkozó kiegészítő biztosításokat.

Viszont amennyiben nem lakásbiztosításra lenne szükséged, akkor is fordulhatsz hozzájuk, ugyanis egyéb szolgáltatások is szerepelnek a profiljukban. Olyanok, mint a vállalkozói- és egészségbiztosítás, lakástakarék, nyugdíjbiztosítás, személyi kölcsön, lakáshitel vagy hitelkiváltás.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon igényes cégről van szó, amely nemcsak széleskörű profillal, kiváló partnerhálózattal és országos lefedettséggel rendelkezik, hanem komoly szakértelemmel és 17 éves szakmai múlttal is. Véleményem szerint pénzügyeinket érdemes egy olyan cégre bízni, amely ilyen sokáig sikerrel fenn tud maradni a piacon, hiszen ez már önmagában a siker és a megbízhatóság garanciája.